Ensimmäiset rakennusurakat allekirjoitettu – Lauttasaaren aseman rakentaminen alkaa

Länsimetron ensimmäiset rakennusurakat on allekirjoitettu tänään. Skanska Infra Oy voitti Lauttasaaren aseman ja Ruoholahti-Lauttasaari välisen tunneliosuuden rakennusurakkakilpailut. Lauttasaaren metroaseman urakan arvo on 21,3 miljoonaa euroa ja Ruoholahti-Lauttasaari välisen tunnelin 8,7 miljoonaa euroa. Metroaseman urakassa tulee työskentelemään 100 henkilöä ja tunneliosuudessa 30-40.
Skanska aloittaa tunnelin rakennusurakan Ruoholahdesta jo tämän vuoden puolella ja aseman työt heti louhintojen valmistumisen jälkeen 2013 alkupuolella, kertoo toimitusjohtaja Matti Kokkinen Länsimetro Oy:stä.

Länsimetron liukupalo-ovien toimittajaksi on valittu Mesvac Oy. Toimitukseen sisältyy koko linjan, kaikkien asemien ja kuilujen paloliukuovet paikoilleen asennettuina. Tähän noin 1,8 miljoonan euron sopimukseen sisältyy yhteensä noin 100 erityyppistä liukuovea. Paloliukuovia käytetään osastoivina rakenteina asemilla ja tunnelien yhdyskäytävissä.

Metrotunneleista on louhittu lähes 75 prosenttia eli 20 519 metriä.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 15

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.