Soukan kappelin joulukuusipuistossa hohtavat metronoranssit pallot

Soukan kappelin pihamaata koristaa hämärtyvässä illassa viisitoista mitä erilaisinta joulukuusta – yhdessä on valkoisia lumihiutalekoristeita, toisesta pilkistää Pokemon-koristeita. Mukana on myös länsimetron nimikkokuusi, joka on koristeltu oranssin- ja kullanhohtoisin palloin sekä valkoisella köynnöksellä.

Kyseessä on Espoonlahden seurakunnan organisoima joulukuusipuisto – seurakunta pystytti kuuset kappelin pihapiiriin ja pyysi paikallisia toimijoita mukaan koristelemaan puut. Mukana ovat esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, Soukan huolto ja läheinen palvelutalo. Länsimetron Soukan tuleva asema sijaitsee noin 300 metrin päässä kappelista – tulevaisuudessa kirkkoon pääsee metrolla. Itse asiassa kaikki länsimetron kakkosvaiheen asemat sijoittuvat Espoonlahden seurakunnan alueelle.

Kuusipuiston avajaisia vietettiin sunnuntaina 10.12. joulunäytelmän, joululaulujen ja puurotarjoilun merkeissä – mutta idea kuusipuistosta syntyi jo vuosi sitten tammikuussa.

”Kansallismuseon edustalla on aiempina vuosina ollut vastaavanlaisia kuusia. Eräs työntekijöistämme näki ne ja innostuimme ajatuksesta – miksei meilläkin voisi olla kuusipuistoa!” kertoo projektissa mukana ollut seurakunnan työntekijä Tanja Routama.

Projektia päätyi toteuttamaan vastaava nuorisotyönohjaaja Juhana Malme yhdessä Routaman kanssa. Mukana oli myös useita vapaaehtoisia, ja loppumetreillä auttoivat lopulta myös monet pienet kädet, kun seurakunnan lapsi- ja nuorisotyössä mukana olevat lapset ja nuoret koristelivat kuusia.

”Olemme iloisia siitä, että niin moni taho otti kuusiprojektin kutsun vastaan. Mukana on hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä toimijoita”, Juhana Malme sanoo.

”Tästä tuli itse asiassa vielä hienompi kuin odotimme!” sanoo Routama katsellen ympärillään hämärtyvässä illassa loistavia kuusia.

”Puistoa voi tulla milloin vain katselemaan ja hiljentymään joulun odotukseen”, sanoo Malme. Kuuset pysyvät koristeltuina tammikuun ensimmäisiin päiviin saakka.

Seurakunnan toiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret auttoivat koristelemaan kuusia – myös länsimetron kuusta. Kuvassa vasemmalta oikealle Meri Koivuniemi, Ariana Khokhar, Abner Khokhar ja Siiri Malkki.