Kivenlahden projekti-insinöörillä kokemusta suurista hankkeista – infra- ja talonrakentamisen rajapinta kiinnostaa

Aleksi Yletyinen (insinööri, AMK) on aloittanut Kivenlahden aseman projekti-insinöörinä. Projekti-insinöörinä Yletyinen huolehtii mm. Kivenlahden asemaurakan laadunhallinnasta, kustannusseurannasta ja dokumentoinnista.

”Teen töitä sekä työmaalla että toimistossa, minulla on molemmissa oma työpiste. Pääsinkin jo tutustumaan Kivenlahden työmaahan ja urakoitsija Skanskan organisaatioon”, Yletyinen sanoo.

Yletyinen on valmistunut insinööriksi Metropolia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 rakennustekniikan ohjelmasta. Ennen Länsimetro-projektia hän työskenteli Destian palveluksessa kauppakeskus REDI:n hankkeessa. Opintojen aikana Yletyinen suoritti harjoittelun keskustakirjasto Oodin hankkeessa.

”Isot projektit kiinnostavat minua, ne ovat moniulotteisia ja niissä näkee rakentamisen eri puolia. Projektinjohtourakoinnin malli on tuttu myös aiemmista hankkeista”, Yletyinen sanoo.

Ensimmäisten kahden työviikon aikana luvassa on perehdytystä projektin rakentamiseen, talouteen, riskienhallintaan ja laatuun.

”Metrohanke tarjoaa minulle uusia haasteita. Minua kiinnostaa erityisesti infra- ja talonrakentamisen rajapinta metron rakentamisessa”, Yletyinen sanoo.