Kivenlahden asemalle uusi LVI-valvoja – kokemusta jo ykkösvaiheelta

Länsimetro-projektissa on aloittanut 2.1.2018 LVI-valvojana Tarja Nieminen (insinööri, AMK). Nieminen keskittyy työssään Kivenlahden aseman rakentamisen LVI-valvontaan.

Metron LVI-tekniikan rakentaminen on Niemiselle tuttua jo länsimetron ykkösvaiheelta, jossa hän työskenteli Caverion Suomi Oy:n palveluksessa Keilaniemen aseman IV-projektipäällikkönä 1,5 vuoden ajan.

”Länsimetron kakkosvaiheen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmät vastaavat ykkösvaiheen ratkaisuja. Varsinkin aseman alkuajan rakentaminen on minulle tuttua”, Nieminen sanoo.

Caverionin lisäksi Niemisellä on aiempaa LVI-alan valvonta- ja projektipäällikkökokemusta mm. Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:stä, Karves Energia & Valvonta Oy:stä sekä Sähköpeko Oy:stä.

”LVI-valvojana olen ollut mukana toteuttamassa projekteja asuntosaneerauspuolella, ja metroprojekti on kiinnostava askel eteenpäin urallani,” Nieminen iloitsee.

Metroaseman ja suuren kauppakeskuksen taloteknisissä järjestelmissä on hänen mukaansa paljon samaa. Tekniikka vain on viety maan sisään.

”Metrossa oman haasteensa ratkaisuille aiheuttavat tekniikan vaatimat tilavaraukset sekä maanalaiset kallio-olosuhteet. Aloitan työni tutustumalla aseman rakentamiseen liittyviin suunnitelmiin ja sopimuksiin”, sanoo Nieminen.

Tarja Nieminen, Kivenlahden aseman uusi LVI-valvoja