Video työmaavierailusta Tapiolaan 3.11.

Yleisöllä oli tilaisuus tutustua Tapiolan asemaan sunnuntaina 3.11. Kuusi bussia kuljetti työmaatukikohdasta työtunnelia pitkin vieraita metrotunneliin ja Tapiolan asemalle.

Vierailulla ajettiin ensin työtunnelia pitkin metrotunneliin. Työtunnelia käytetään Tapiolassa myöhemmin ajoyhteytenä maanalaiseen pysäköintilaitokseen.

Metrotunneli on noin 6 metriä korkea ja sen leveys noin 6 metriä. Videolla näkyvä Skanskan louhima asemahalli on 220 metriä pitkä, 25 metriä leveä ja 16 metriä korkea tila, joka on noin 30 metrin syvyydessä meren pinnasta.

Varsinainen metrolaituri tulee olemaan 90 metriä pitkä ja loppu 130 metriä tarvitaan teknisille järjestelmille, joita ovat esimerkiksi valaistus, ilmanvaihto, automaattiohjaus jne.

Asemahallissa näkyy myös porajumbo, jolla tila on louhittu. Jumboja on länsimetron työmailla ollut parhaimmillaan 23 kappaletta. Louhintarakoitsijana Tapiolassa on toiminut Skanska Infra, joka on saanut työnsä tehtyä. Pian alkaa rakennusurakka ja silloin alkavat betonityöt ja aseman rakentaminen. Sitä urakoi Lemminkäinen.

Aseman yläpuolelle tulee Tapiolan bussiterminaali. Metroasemalta tulee liukuportaat ja hissit molemmin puolin Merituulentietä.

Katso video klikkaamalla tästä.