Vastaa HSL:n kyselyyn Matinkylä–Kivenlahti-osuuden liityntälinjoista 23.8. mennessä

Länsimetro rakentaa Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle viisi uutta metroasemaa, seitsemän kilometriä ratalinjaa ja metrovarikon. Länsimetro luovuttaa osuuden HKL:lle vuonna 2023.

Länsimetro rakentaa Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle seitsemän kilometriä pitkän ratalinjaa ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Sammalvuoreen tulee maanalainen metrovarikko.  Rakentaminen etenee aikataulussa ja Matinkylä–Kivenlahti-osuus luovutetaan operaattorille HKL:lle vuonna 2023. Metroliikenteen alkamisesta päättää HSL.  Länsimetro Oy jää osuuden omistajaksi ja kehittäjäksi. Matkustajaliikenteestä ja liityntäyhteyksistä vastaa Helsingin seudun liikenne, HSL.

Nyt HSL on ryhtynyt suunnitemaan bussilinjastoa Etelä-Espooseen, Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle. Vastaa HSL:n liikkumiskyselyyn 23.8.2020 mennessä. Kysely selvittää Matinkylä-Kivenlahti-alueella kulkevien liittymistottumuksia. Tulosten pohjalta HSL:n tavoitteena on suunnitella sujuvat liityntäyhteydet metroasemille, parantaa Espoon sisäisiä yhteyksiä ja vastata kehittyvien alueiden palvelutarpeisiin. Lue lisää liityntälinjaston suunnittelusta HSL:n sivuilta.

Vastaa HSL:n liikkumiskyselyyn 23.8. mennessä