Urakkasopimuksia allekirjoitettiin

13.6.2014

Urakkasopimuksia allekirjoitettiin
Länsimetron viimeisen taloteknisen urakan kilpailutuksen eli Niittykummun aseman LVI-urakan on voittanut Consti Talotekniikka Oy. Urakan arvo on 2,7 miljoonaa euroa. Urakkaan kuuluu aseman kaikki ilmastointi- ja putkityöt.

Länsimetron kiinteistönvalvontajärjestelmäurakan voitti ABB Oy Power Systems. Urakka sisältää mm. asemien ja ratalinjan kiinteistövalvonnan automaatiojärjestelmän, kiinteistönvalvonta- ja TAK -järjestelmät laitteineen ja asennuksineen, valvomotoiminnot sekä liittymiset muihin järjestelmiin. Urakan arvo on 9,9 miljoonaa euroa.

Länsimetron kulunvalvontajärjestelmän toteuttaa Anvia Securi Oy. Urakan arvo on noin miljoona euroa. Sopimus sisältää mm. Herttoniemen metrovalvomon nykyisen palvelimen ja graafisen käyttöliittymän laajennukset, kulkualueiden, kulkutasojen ja kulkuaikojen ohjelmoinnit, kulunvalvontakeskukset ja liittymisen länsimetron lukitusjärjestelmään.

Länsimetron WC-moduulien toimittajaksi valittiin Hellman’s Production Oy:n ja Tarvasjoen Teräsovi Oy:n työyhteenliittymä. WC-moduuleita toimitetaan 3-6 kappaletta jokaiselle kahdeksalle asemalle. Urakan arvo on noin miljoona euroa.

Viimeinenkin talotekninen urakka on allekirjoitettu ja rakentaminen vauhdissa jokaisella asemalla ja koko ratalinjalla. Asemien betonista on valettu lähes 27 prosenttia ja metrotunneleissa kulkevista tukimuurielementeistä on asennettu 55 prosenttia. Maan päällä rakentaminen alkaa näkyä syksyllä. Rakentajia on asemilla, tunnelissa ja kuiluilla yhteensä 1058, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on saada rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.