Rakentaminen etenee – sopimukset kiskoista, pölkyistä ja vaihteista allekirjoitettu

Länsimetrossa allekirjoitettiin perjantaina 20.4.2012 sopimukset kiskoista, vaihteista ja pölkyistä. Tarjouskilpailujen perusteella toimittajaksi valittiin VR Track ja Parma.

Länsimetro ja VR Track allekirjoittivat sopimuksen länsimetron kiskoista ja vaihteista. Kiskotoimitus sisältää 58 000 metriä ratakiskoa. Sopimuksen arvo on n. 3,7 miljoonaa euroa. VR Track toimittaa myös ratavaihteet. Vaihdetoimitus sisältää 35 erityyppistä vaihdetta ja mm. seitsemän raideristeystä. Vaihdetoimituksen arvo on noin 3 miljoonaa euroa. Toimitus tapahtuu vuosina 2013 – 2014.

Ratapölkkyjen toimittajaksi on valittu Parma. Länsimetron linja koostuu kahdesta 13,9 kilometriä pitkästä maanalaisesta tunnelista, jonne Parma toimittaa 50 000 betonista ratapölkkyä. Sopimuksen arvo on n. 3,5 miljoonaa euroa. Ratapölkkyjen toimitus tapahtuu vuosina 2013 – 2014. Pölkkyjen suunnittelu ja valmistus elementtitehtaalla käynnistyy heti.

Länsimetron rakentaminen etenee aikataulussa. Kuluva vuosi on kiireistä hankintojen kannalta. Kaupat kiskoista, vaihteista ja pölkyistä tehtiin nyt ja asennuksiin päästään jo ensi vuonna, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Länsimetron tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja ohjausjärjestelmän asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.