Otaniemen ja Keilaniemen asemien sähkö- ja LVI-urakat sekä linjan sprinkler-urakka allekirjoitettiin

Otaniemen aseman LVI-urakan voitti Lemminkäinen Talotekniikka Oy. Urakan arvo on 3,5 miljoonaa euroa. Lemminkäinen Talotekniikka Oy sai myös Otaniemen aseman sähköurakan, jonka arvo on 3,2 miljoonaa.

Myös Keilaniemen aseman LVI- ja sähköurakat allekirjoitettiin tänään. LVI-urakan, arvoltaan 3,3 miljoonaa, sai YIT Kiinteistötekniikka Oy ja sähköurakan, arvoltaan 3,0 miljoonaa, voitti ARE Oy.

Koko linjan kaikki asemat käsittävän sprinkler-urakan urakoitsijaksi valittiin Firecon Group Oy. Sprinkler-urakan arvo on 2,9 miljoonaa euroa.

Länsimetron LVI- ja sähköurakat on jaettu asemakohtaisiksi urakoiksi ja metrotunnelin urakoiksi.

– Metrotunneleista on jo louhittu yli 65 prosenttia eli 18 300 metriä. Ensi vuonna louhinnat päättyvät kaikilla työmailla, mutta jo nyt sitä mukaa kun louhinnat sallivat, käynnistyvät asemien ja tunnelien rakennusurakat, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

18.10. allekirjoitettiin uusia urakkasopimuksia Länsimetron konttorilla Tapiolassa.

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.