Entreprenaderna för VVV, el och hela linjens sprinklerentreprenad undertecknades

Entreprenaderna för VVV och el för Västmetrons stationer i Otnäs och Kägeludden samt hela linjens sprinklerentreprenad undertecknades

VVV-entreprenaden för Otnässtationen vanns av Lemminkäinen Talotekniikka Oy. Värdet på entreprenaden uppgår till 3,5 miljoner euro. Lemminkäinen Talotekniikka Oy fick också elentreprenaden för Otnässtationen, där värdet är 3,2 miljoner.

Även entreprenaderna för VVV och el i stationen i Kägeludden undertecknades idag. VVV-entreprenaden, med värdet 3,3 miljoner, gick till YIT Kiinteistötekniikka Oy och elentreprenaden, med värdet 3,0 miljoner, vanns av ARE Oy.

Som entreprenör för sprinklerentreprenaden, som omfattar samtliga stationer längs linjen, valdes Firecon Group Oy. Värdet på sprinklerentreprenaden uppgår till 2,9 miljoner euro.

Entreprenaderna för Västmetrons VVV och el har uppdelats i stationsspecifika entreprenader och entreprenader i metrotunneln.

Av metrotunnlarna har redan brutits närmare 65 procent, dvs. 18 300 meter. Nästa år slutförs brytningen på alla arbetsplatserna, men redan nu inleds byggentreprenaderna för stationerna och tunnlarna, där brytningen tillåter det, berättar Västmetro Ab:s verkställande direktör Matti Kokkinen.

Mer information

Matti Kokkinen, verkställande direktör, Västmetro Ab, tfn 050 347 1558
Västmetro Ab är ett av Esbo och Helsingfors samägt bolag som har i uppgift att bygga västmetron från Gräsviken till Mattby. Bolaget grundades år 2007. Västmetrons kontor ligger i Hagalund i Esbo.