Otaniemen aseman rakennusurakan ja pääsähkönjakelun urakoitsija valittu

Länsimetron Otaniemen aseman, työtunnelin, pääsisäänkäynnin ja Tietotien sisäänkäynnin rakennusurakoitsijaksi on valittu YIT Rakennus Oy. Urakan arvo on 29,4 miljoonaa euroa.

Pääsähkönjakelu-urakan kilpailutuksen voitti Eltel Networks Oy. Urakka sisältää länsimetron keskijännitejakelun jakelumuuntajat ja kojeistot kaapelointeineen. Urakkaan kuuluu lisäksi käyttöönotto, koulutus sekä kunnossapito- ja huoltotyöt takuuaikana. Urakan arvo on 3,9 miljoonaa euroa.

Molemmat urakkasopimukset allekirjoitettiin 26.6.

Länsimetron metrotunneleista on louhittu vähän yli 25 kilometriä. Koko matkan tunnelissa kulkeva metrolinja Ruoholahti-Matinkylä muodostuu kahdesta rinnakkaisesta lähes 14 kilometriä pitkästä tunnelista.

– Metron louhinnoista on jo yli 90 prosenttia tehtynä. Lähes puolet rakennusurakoista on kilpailutettu ja tunnelien ja asemien rakentaminen on alkanut. Tunnelilouhinnat saadaan päätökseen syksyllä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.