NCC Rakennus Oy ja Länsimetro allekirjoittivat sopimuksen Urheilupuiston asemarakennusurakasta

NCC Rakennus Oy on voittanut Länsimetro Oy:n järjestämän urakkatarjouskilpailun Urheilupuiston aseman rakennusurakasta. Urakan arvo on noin 22 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät heti ja asema on valmis 2015 lopussa.

Urheilupuiston asema rakennetaan laajan tuetun avokaivannon pohjalle ja on ainoa länsimetron asema, jota ei rakenneta tunneliin. Urakkaan kuuluu aseman rakentamisen lisäksi hissi-, ja liukuporraskuilut ja aseman sisäänkäyntirakennus maan päällä. Samaan kaivantoon metroaseman yläpuolelle tullaan myöhemmin rakentamaan muissa urakoissa pysäköintitiloja useaan kerrokseen.

– Urheilupuiston asemarakennusurakka on toiseksi viimeinen solmituista asemaurakoista. Tässä kuussa valitaan vielä Niittykummun aseman rakennusurakoitsija. Rakentaminen on käynnissä jo muilla asemilla ja ratalinjalla. Länsimetron tunnelilouhinnat on saatu päätökseen, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on saada rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.