Matinkylän aseman ja metrotunnelilouhintojen urakkasopimus allekirjoitettiin

Matinkylän aseman ja metrotunnelien sekä kahden kuilun louhintaurakan on voittanut ruotsalainen Oden Anläggningsentreprenad AB. Urakan arvo on noin 27 miljoonaa euroa. Sopimus allekirjoitettiin tänään.

Urakka kattaa aseman, kahden 1,8 kilometriä pitkän metrotunnelin, työtunnelin loppuosan sekä kahden kuilun louhinnan. Lisäksi urakkaan kuuluu maankaivua ja avolouhintaa tulevan metroaseman päällä Ison Omenan vieressä.

”Tähän urakkaan saimme suuren kansainvälisen toimijan. Oden kuuluu itävaltalaiseen Strabag-konserniin, joka on Euroopan suurimpia rakennusliikkeitä. Ulkomaisten toimijoiden mukaantulo Suomen markkinoille on lisännyt tarjontaa ja pitänyt louhintaurakoiden hinnat kohtuullisina”, Matti Kokkinen toteaa.

Urakka alkaa heinäkuussa, kun YIT Rakennus on saanut valmiiksi työtunnelin louhinnan. Matinkylän louhinnat kestävät reilu kaksi vuotta marraskuuhun 2013.

Länsimetron tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi
Oden, aluejohtaja (Suomi/Norja) Ulf Bäckström +46 705 373 448, ulf.backstrom@oden.se