Lauttasaaren ja Koivusaaren ajotunneleiden urakat suomalais-tsekkiläiselle työyhteenliittymälle

Länsimetron hallitus on päättänyt Destia Oy:n ja tsekkiläisen Metrostav a.s.:n työyhteenliittymä METRO:n valinnasta kolmen Helsingin puolelle sijoittuvan ajotunnelin urakoitsijaksi.

Työyhteenliittymä METRO:n kanssa tehtävän urakan arvo on noin 6,7 miljoonan euroa. Tavoitteena on sopimuksen allekirjoittaminen toukokuussa. Määräaikaan mennessä tarjouspyyntöön vastasivat kaikki kuusi toimijaa, jotka olivat läpäisseet ensimmäisen tarjousvaiheen.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että vireillä olevat urakat ovat herättäneet myös kansainvälisten toimijoiden kiinnostuksen. Se lisää kilpailua ja tuo uusia toimijoita kotimaisille louhintamarkkinoille, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen sanoo.

Destia vastaa urakan johtamisesta ja Metrostav tunnelilouhinnan toteutuksesta. Aikaisempaa kokemusta tunnelitöistä Metrostavilla on muun muassa historiallisen Prahan keskustatunneleiden louhinnoista.

Tarjouspyyntö koski Lauttasaaren ostoskeskuksen viereen sijoittuvan ajotunnelin sekä Myllykallion ja Koivusaaren ajotunneleiden louhintaurakoita. Urakoitsijoilla oli mahdollisuus tarjota joko yhden ajotunnelin louhintaa tai 2-3 tunnelin kattavia yhdistelmätarjouksia. Tarjousvertailussa edullisimmaksi osoittautui kaikki kolme ajotunnelia kattavan urakan yhdistelmätarjous.

Rakentaminen liikkeelle vuoden viiveellä

– Valitukset Espoon maanalaisesta asemakaavasta viivästyttivät länsimetron rakentamisen aloittamista vuodella. Teemme parhaillaan aikataulutarkastelua ja tutkimme viivytyksen seurauksia. Suurin osa länsimetrosta sijaitsee Espoossa, Matti Kokkinen sanoo.

Helsingin kolmen ajotunnelin rakentaminen alkaa näillä näkymin kesäkuussa. Ajotunneleiden louhintaurakat valmistuvat vuoden 2011 alkupuolella, jonka jälkeen louhinta jatkuu välittömästi ratatunnelin ja asemien louhintaurakoilla.

Ennen rakennustöiden alkamista ajotunneleiden läheisyydessä sijaitsevat kiinteistöt katselmoidaan Lauttasaaressa ja Koivusaaressa. Toukokuussa asukkaille järjestetään asukastilaisuus, jossa kerrotaan rakennustöiden järjestelyistä. Hankkeen etenemistä voi seurata myös Länsimetron nettisivuilta.

Länsimetron hallitus päätti myös tänään pitämässään kokouksessaan, että Jousenpuiston aseman nimi muutetaan Urheilupuistoksi.

Lisätietoa

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558
matti.kokkinen@lansimetro.fi

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylä metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevat raiteet, tunnelit, asemarakennukset, pysäköintitilat ja muut sen toimintaa palvelevat rakennelmat ja laitteet. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. Metron kustannusarvio on 713,6 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on laadittu vuoden 2007 lokakuun hintatasossa. www.lansimetro.fi