Länsimetron työturvallisuuspalkinto Lemminkäinen Infra Oy:lle – ”Tällä työmaalla on asenne kohdallaan”

Finnoon työmaalla louhintaurakoitsijana toimiva Lemminkäinen Infra Oy on voittanut länsimetron sisäisen Turvallisin työmaa – kilpailun tarkastelujaksolla 1.1.-30.6.2017. Kilpailu järjestetään puolivuosittain, ja siihen osallistuvat kaikki länsimetron käynnissä olevat työmaat. Palkinnoksi voittajalle luovutetaan kullattu ratakisko, johon kaiverretaan voittajaurakan tiedot.

Palkitseminen perustuu onnettomuustaajuusseurantaan ja MVR- eli maa- ja vesirakentamisen työmaiden turvallisuustason mittaustuloksiin. MVR-mittauksia tehdään työmaalla viikoittain, ja niissä tarkastellaan erilaisia turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä, kuten työmaan siisteyttä, koneiden ja välineiden kuntoa, varastointia ja suojauksia. Onnettomuustaajuusseurannassa ja MVR-mittauksissa parhaat ranking-pisteet saanut työmaa voittaa kilpailun – MVR-mittaustuloksilla on arvostelussa 80 prosentin ja onnettomuustaajuusseurannalla 20 prosentin painoarvo.

”Tällä työmaalla on aina ollut asenne kohdallaan; turvallisuusasioista ei pidetä huolta vain pakosta, vaan työntekijöistä välitetään aidosti. Jos epäkohtia on, niihin puututaan välittömästi”, sanoo länsimetro-projektin turvallisuuskoordinaattori Tiia Virtanen.

Lemminkäinen Infra Oy on voittanut Turvallisin työmaa – palkintoja ennenkin: kaksi kertaa länsimetron louhintaurakoiden aikana ja kerran rakennusurakassa länsimetron Ruoholahti-Matinkylä – osuudella.

”Ainahan se tuntuu hyvältä saada tämän kaltaisia tunnustuksia. Se on merkki siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Meille turvallisuuskulttuuri on tärkeää – se, että ihmiset voivat tehdä työnsä turvallisesti ja lähteä terveinä kotiin”, Finnoon louhintaurakan työmaapäällikkö Markku Okkonen sanoo.

Länsimetron Finnoon rakennuttajapäällikkö Markku Ojansuu ojensi kullatun ratakiskon Lemminkäinen Infra Oy:n Antti Westerlundille.