Länsimetro rakensi maanalaisen jalkapallostadionin Huuhkajille

Huuhkajilla on käynnissä historiallinen jalkapallovuosi, kun tänä vuonna pelataan niin MM-karsintoja kuin EM-kisoja. Länsimetro on ainutlaatuisissa hetkissä mukana ja on louhinut Suomen jalkapallomaajoukkueelle jalkapalloareenan maan alle. Uusi areena on rakennettu Espooseen Tapiolan urheilupuiston alle ja on nimeltään tietysti Huuhkajat-areena. Tapiolan urheilupuiston kehittäminen on myös Espoon kaupungille tärkeä asia, ja tämän askeleen myötä urheilupuisto kehittyy maanalaiseksi liikunnan, urheilun ja tapahtumien keskukseksi.

Huuhkajat-areenan nurmikentän testaaminen alkoi jo jalkapallostadionin rakennusvaiheessa. Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajat kävivät harjoittelemassa säännöllisesti uudella areenalla varhaisen rakennusvaiheen aikana. Jalkapallokentän keskeneräisyys näkyy kuvassa mm. uupuvina kenttämerkintöinä ja maalien sijainneissa.

– Olemme Länsimetrossa innolla odottaneet areenahankkeen paljastamista. Nurmikenttä loistaa nyt vihreänä maanalaisissa olosuhteissa ja kutsuu Suomen jalkapallomaajoukkueen peleihin. Nurmikon eteen on tehty mittava määrä istutus- ja huoltotöitä. Nurmikon kasvattaminen maan alle yllätti metroinfran rakentajan. Maanlaiset olosuhteet loivat tähän omat haasteensa, mutta projektissamme on onneksi monipuolista osaamista myös nurmenhoidosta, kuvailee Länsimetron maanalaisen louhinta- ja virkistysrakentamisen rakennuttajapäällikkö Mark Neva-arkku.

Maan alle louhitulla areenalla sääolosuhteet pysyvät vakioina, joten Suomen sää ei vaikuta peliolosuhteisiin ja futiskausi voi jatkua ympäri vuoden. Maan alle rakennettu areena eristää myös fanijoukoista syntyvää melua. Melu ei häiritse lähiympäristön asukkaita ja muita toimijoita.

Otteluihin on kätevä kulkea julkisilla liikennevälineillä. Sen lisäksi, että otteluun pääsee sujuvasti metrolla, niin metro kuljettaa voitolla yöhön ja torijuhliin. Fanikuljetukset sujuvat oranssien metrojen sijaan sinivalkoisin junin.

Ensimmäinen ottelu Huuhkajien uudella areenalla pelataan jo tänään aprillipäivänä 1.4.2021 klo 14.20.21. Vastustajaksi saapuu Brasilia.