Kuilutyöt alkamassa Kelohongantiellä Tapiolassa

Länsimetron metrotunneliin liittyvän kuilun rakennustyöt ovat alkamassa Tapiolassa Kelohongantien ja Puhurinpolun risteyksessä. Työt alkavat viikolla 28 työmaa-alueen puiden kaadolla ja työmaa-alueen aitaamisella.

Varsinaisen kuilun rakennustyöt alkavat viikolla 30. Maan päältä tehtäviä työvaiheita ovat maankaivu ja -kuljetus sekä louhintareikien poraus. Räjäytykset tehdään alhaalta tunnelista ja syntyvä louhe kuljetetaan pois Etelätuulentien työmaatukikohdan kautta. Maanrakennustyöt ja louhinta kestävät keväälle 2013 asti. Kuilun sisään tulevat rakenteet ja maanpinnalle tuleva kuilurakennus tehdään vuosien 2013 – 2014 aikana.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Kuilun keskellä sijaitsee palo-osastoitu poistumistieporras. Pystykuiluja on reitin varrella yhteensä 15. Pystykuilut on sijoitettu maan päällä yleisille katu- tai puistoalueille. Kuilurakennukset suunnitellaan sopimaan sijoituspaikkaansa muodoltaan, rakenteeltaan ja julkisivumateriaaliltaan.

Lisätietoja

Maanrakennus ja -louhinta: Skanska Infra Oy / Tuomas Laamanen,
puh. 020 719 2852
Länsimetron palautepuhelin, ma-pe klo 9-15, puh. 050 377 3700