Koosteet hallituksen kokouksista 24.8. ja 28.9.2022

Hallitus 24.8.:

Hallituksessa keskusteltiin Länsimetro Oy:n ajankohtaisista asioista.

Käytössä olevan Ruoholahti–Matinkylä-osuuden osalta hallitukselle esiteltiin puolivuosikatsaus ja käytiin läpi käyttö- ja omaisuusriskien seurantaa.

Hallitukselle esiteltiin Matinkylä-Kivenlahti rakennusprojektin puolivuosikatsaus ja ajantasainen tilannekatsaus. Rakentaminen etenee aiemmin ilmoitetun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Tarkastusraiteen ja junien yösäilön muutostyöt valmistuivat Matinkylän aseman länsipuolella heinäkuussa aikataulun mukaisesti. Urakoiden taloudellisten loppuselvitysten jälkiselvityksiä jatketaan edelleen. Hallitukselle esiteltiin myös projektin riskikatsaus.

Länsimetro Oy:n talousjohtaja esitteli rakennusprojektin kustannusseurannan. Rakentaminen etenee budjetin mukaisesti.

Seuraava hallituksen kokous on 28.9.2022.

Hallitus 28.9.:

Hallituksessa keskusteltiin Länsimetro Oy:n ajankohtaisista asioista.

Hallitukselle esiteltiin ensimmäinen versio Länsimetron budjettiehdotuksesta vuodelle 2023. Ennustetta päivitetään tarpeen mukaan vielä loppuvuoden aikana.

Hallitukselle esiteltiin periaatteet, joilla Länsimetron ulkoalueiden huolto- ja kunnossapito tullaan tulevaisuudessa järjestämään. Palvelun tuottaa Espoon kaupunki ja vastaavaa käytäntöä on jo noudatettu Ruoholahti–Matinkylä-osuuden ulkoalueiden osalta. Helsingin puolella sijaitsevien asemien osalta ulkoalueiden kunnossapito kuuluu Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n vastuulle.

Hallitukselle esiteltiin Matinkylä-Kivenlahti rakennusprojektin ajantasainen tilannekatsaus. Rakentaminen etenee aiemmin ilmoitetun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Viimeisimmät koeajojaksot ovat sujuneet hyvin.

Länsimetro Oy:n talousjohtaja esitteli rakennusprojektin kustannusseurannan. Rakentaminen etenee budjetin mukaisesti.

Hallitus vieraili kokouksen päätteeksi Espoonlahden uudella metroasemalla.

Seuraava hallituksen kokous on 26.10.2022.

Lisätietoja:

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Olli Isotalo, puh. 050 593 3359

Länsimetro Oy toimitusjohtaja Ville Saksi, puh. 040 823 2086