Kooste Länsimetron hallituksen kokouksesta 28.1.2021

Projektijohtaja esitteli Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamisen ja kustannusseurannan tilannekatsauksen tilannehuoneen seurantanäkymän kautta. Rakentaminen etenee hankesuunnitelman riskiarvioidun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Projektijohtaja esitteli myös 2020 rakentamisen vuosikatsauksen. Edistymää vuoden aikana n. 40 prosenttia, rahaa käytetiin 220 miljoonaa euroa, työtä tehtiin 1,76 miljoonaa tuntia. Keskeisiä tapahtumia Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamisessa vuonna 2020: varikko valmistui ja vastaanotettiin​, koronaepidemia sekoitti normaalit työskentelytavat​, asemien ja ratalinjan rakennustyöt yli 90 % valmiit, talotekniikkatyöt ovat hyvin pitkällä, radan rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2020, rataa rakennettu 9,6 km, asetinlaiteurakan työt käynnistyivät marraskuussa​, sähköt ja tietoliikenneyhteydet saatavilla koko hankkeen alueella​, hissit ja liukuportaat on pääosin asennettu​, palorullaovet ja –liukuovet on asennettu​. Lisätietoja rakentamisesta ja sen vaiheista: www.lansimetro.fi/rakentaminen

Toimitusjohtaja esitteli rakentamisen riskikatsauksen.

Länsimetro Oy:n kiinteistö- ja infrajohtaja esitteli Länsimetro Oy:n omistaman osuuden Ruoholahti-Matinkylä vuosikatsauksen 2020 sekä Länsimetro Ruoholahti-Matinkylä Q4-raportin ja HKL:n Länsimetro Oy:lle tekemän raportoinnin. HKL raportoi Länsimetro Oy:lle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä. Keskeisiä tapahtumia 2020 olivat mm. Matinkylän läntinen sisäänkäynnin valmistuminen ja avaaminen yleisölle lokakuussa 2020​ ja Urheilupuiston itäisen sisäänkäynnin valmistuminen ja avaaminen yleisölle helmikuussa 2020, Koivusaaren lattiakorjauksen valmistuminen aikataulussa kesällä 2020 ja Länsimetron Ruoholahti-Matinkylä-osuuden urakoiden takuutarkastukset. Lisätietoja toiminnasta saatavilla keväällä 2021 julkaistavasta toimintakertomuksesta.

Toimitusjohtaja esitteli Länsimetron omistaman osuuden käyttö- ja omaisuusriskien katsauksen Q4 ja vuosikatsauksen 2020.

Hallitus valtuutti talousjohtajan tekemään sopimuksen korkeintaan 24 miljoonan euron kassalainasta korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi Espoon kaupungin kanssa. Kassalaina tarvitaan, koska valtionavustusten käsittely valtiolla vaihtelee vuosittain ja tänä vuonna käsittely on viivästynyt. Käsittelyn venyessä tarvitaan välirahoitusta.

Toimitusjohtaja esitteli Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamisen koronatilannetta.

Kivenlahden aseman Skanskan työmaalla todettu useita koronatartuntoja 15.1. jälkeen. Projektinjohtourakoitsija sulki työmaan 25.1. koronatartuntojen määrän kasvaessa. Muilla työmailla tilanne rauhallinen.

Länsimetro Oy:n talousjohtaja esitteli Matinkylä-Kivenlahti-osuuden kustannusseurannan. Rakentaminen etenee hankesuunnitelman kustannusarvion mukaisesti.

Seuraava hallituksen kokous on 18.2.2021.

Lisätietoja:

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Olli Isotalo, puh. 050 593 3359

Länsimetro Oy toimitusjohtaja Ville Saksi, puh. 040 823 2086

Median yhteydenotot: viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392