Kooste Länsimetron hallituksen kokouksesta 26.3.2020

Hallitukselle esiteltiin Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamisen tilannekatsaus. Rakentaminen etenee hankesuunnitelman aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Hallitukselle esiteltiin Länsimetron toimet projektissa koronavirusepidemiaan liittyen. Toistaiseksi rakennustyöt jatkuvat Matinkylä-Kivenlahti-osuudella suunnitellusti. Länsimetro Oy seuraa jatkuvasti erityisesti Espoon kaupungin, maan hallituksen, sekä muiden sidosryhmien ohjeistuksia. Yhteisiä big roomin henkilöstöä koskevia suosituksia on annettu ja pääosa projektin henkilöstöstä on siirtynyt etätöihin. Länsimetro Oy korostaa jokaisen työntekijän vastuuta projektin ja töiden etenemisestä näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Hallitus hyväksyi yhtiön 2019 tilinpäätöksen. Tilinpäätös esitetään kokonaisuudessaan osana Espoon konserniraportointia.

Hallitus hyväksyi hankintapäätöksen Matinkylä–Kivenlahti-hankkeen kääntölaitteista. Kääntölaitteet hankitaan Vossloh Cofiger Finland Oy:ltä. Kääntölaite on olennainen osa vaihdetta ja kääntää vaihdetta radalla. Kääntölaite kiinnitetään vaihteeseen, jonka jälkeen vaihde tuodaan työmaalle kokonaisena. Kyseisen tyyppisiä kääntölaitteita on tällä hetkellä käytössä kantametrossa ja Länsimetron Ruoholahti-Matinkylän osuudella. Asennuksen tekee päällysrakenneurakoitsija. Urakan arvo on 890 000 euroa.

Hallitukselle esiteltiin Koivusaaren metroaseman laituritason lattiankorjauksen tilannekatsaus.

Seuraava hallituksen kokous on 23.4.2020.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Olli Isotalo, puh. 050 593 3359
Länsimetro Oy toimitusjohtaja Ville Saksi, puh. 040 823 2086
Median yhteydenotot: viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392