Kivenlahden aseman ja ratatunnelien louhintaurakan voitti Kalliorakennus-Yhtiöt

Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden Kivenlahden aseman ja ratatunnelien louhintaurakan kilpailutuksen voitti Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Kalliorakennus louhii Kivenlahden aseman, noin 2 km rinnakkaista tunnelia, raiteenvaihtohallin ja tarvittavat kuiluyhteydet maan pinnalle. Urakan arvo on 26,3 miljoonaa euroa ja se käynnistyy joulukuun aikana.

– Matinkylä–Kivenlahti-osuuden louhinta jatkuu asemien ja ratatunnelien louhinnoilla. Louhintatyöt jatkuvat vuoden 2017 loppuun, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Matinkylästä Kivenlahteen ulottuvan seitsemän kilometriä pitkän osuuden uudet asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Sammalvuoreen louhitaan maanalainen varikko.  Liikenteelle osuus avataan 2020. Liikenne Matinkylään alkaa 15.8.2016.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen. Ruoholahti–Matinkylä-osuuden rakentaminen saadaan pääosin valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Matinkylä–Kivenlahti-osuuden rakentaminen on käynnissä. Osuus valmistuu 2020.