Kalliorakennus-Yhtiöt Oy voitti Turvallisin metrotyömaa -kilpailun

Länsimetron Turvallisin työmaa -kilpailun on voittanut Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Tarkasteluajanjakso kesti tammikuun alusta kesäkuun loppuun. Kilpailu järjestetään puolivuosittain ja siihen osallistuu länsimetron kaikki käynnissä olevat louhintaurakat.

– Työturvallisuuteen kiinnitetään työmaalla jatkuvasti huomiota. Mukavaa huomata, että tämä näkyy näin konkreettisesti myös kilpailutuloksissa, tiivistää työpäällikkö Meeri Pöllänen Kalliorakennus-Yhtiöt Oy:stä vastaanottaessaan palkinnon.

Länsimetro-hankkeen työmaaturvallisuuskilpailussa kilpailukaudella käynnissä olleita louhintaurakoita arvioitiin onnettomuustaajuuden ja MVR-mittauksen perusteella. (MVR, maa- ja vesirakennustyömaiden turvallisuustason arviointi ja kehittäminen) Urakkakohtaiset MVR-mittaustulokset painoivat kilpailukauden arvostelussa 60 prosenttia ja tapaturmataajuus 40 prosenttia.

Kilpailukauden painotus oli MVR-mittauksissa. Urakoitsija tekee viikoittain MVR-mittauskierroksen, jossa havainnoidaan työmaan sen hetkinen tilanne ja turvallisuustaso. Viikkotarkastukset tuovat esille työmaan mahdolliset turvallisuuspuutteet, mutta samalla antaa tunnustusta kunnossa olevista asioista.

Työmaalle luovutettiin Länsimetro-hankkeen Turvallisin työmaa -kiertopalkinto, joka on kullattu ratakisko.

Työpäällikkö Meeri Pöllänen vastaanottaa ratakiskon Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkiselta. Taustalla työturvallisuuskoordinaattori Jorma Teelahti Sweco PM:stä.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna
2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.