EIP rahoittaa länsimetron kakkosvaihetta

Euroopan investointipankki (EIP) on ilmoittanut tuestaan Länsimetron rakennushankkeen kakkosvaiheelle Espoossa. Pankin pääjohtaja Werner Hoyer allekirjoitti puitesopimuksen ensimmäisestä 100 miljoonan euron rahoituserästä virallisella vierailullaan Suomeen.

“Tällaiset hankkeet osoittavat, että EIP:n toiminnan hyödyt näkyvät konkreettisesti”, sanoi pääjohtaja Werner Hoyer. “EU:n pankkina toimintamme tavoite on parantaa ihmisten elämänlaatua, ja kaupunkien julkisen liikenteen kehittäminen sopii siihen oikein hyvin. Entistä nopeammat ja mukavammat liikenneyhteydet helpottavat päivittäistä elämää enemmän kuin kansalaiset aina tulevat edes ajatelleeksi.”

“Länsimetron laajennus Espoossa on investointi paitsi joukkoliikenteeseen, myös koko verkostomaiseen Etelä-Suomen työssäkäyntialueeseen. Länsimetro on kasvu- ja kehityskäytävä, joka parantaa yhteyksiä kaupungin eteläiseen osaan ja liittää koko alueen laajempaan Helsingin metropoliin”, korosti Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

100 miljoonan euron lainaerä on osa kaikkiaan 450 miljoonan euron rahoituskokonaisuutta, jonka jäljellä olevasta osuudesta tehdään sopimus vuoden 2017 aikana. Länsimetron toisen vaiheen rahoitus täydentää vuonna 2011 myönnettyä 450 miljoonan euron lainaa metron ykkösvaiheeseen.