Destia rakentaa länsimetron metrotunnelin välille Lauttasaari-Keilaniemi

Destia voitti länsimetron Lauttasaari-Keilaniemi tunneliosuuden rakennusurakan. Sopimus allekirjoitettiin tänään. Urakan arvo on 16,8 miljoonaa euroa. Urakkaan kuuluu noin neljän kilometrin pituisen metrotunnelin rakennustekniset työt sekä viiden pystykuilun rakennustyöt maanpäällisine rakennuksineen.

Destia aloittaa rakentamisen sitä mukaa kun louhintaurakoita saadaan alueella päätökseen. Länsimetron metrotunneleista on louhittu jo 82 prosenttia eli 22,8 kilometriä.

Tunneliyhteys on olemassa Lauttasaaren Katajaharjulta Tapiolan Mäntyviitaan. Helsingin puolella metrotunnelia on louhimatta enää parisataa metriä. Espoossa Matinkylästä tuleva louhinta on Nelikkotien mutkassa ja Niittykummun puolelta ollaan Niittykummun ostoskeskuksen alapuolella. Louhintatyöt ovat käynnissä myös Tapiolassa, Urheilupuistossa sekä Tontunmäessä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Länsimetron louhinnat jatkuvat vielä vuoden 2013 loppuun, mutta rakentaminen on jo alkanut Lauttasaaren asemalla ja ratalinjalla Ruoholahti-Lauttasaari. Nämä urakat voitti Skanska Infra Oy. Tämän vuoden aikana valitaan urakoitsijat myös muille asemille ja ratalinjaosuuksille.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.