Espoonlahti

Destia Oy:n ja Metrostav a.s.:n perustama työyhteenliittymä toteuttaa Espoonlahden aseman ja ratatunnelien louhintaurakan. Ratatunnelit sekä itään että länteen on louhittu, kuten myös varikon liittymä. Yhteensä louhinnoista on valmistunut tällä hetkellä 92,5 prosenttia. Espoonlahden ja Soukan välinen tunneli on puhkaistu, lännessä puhkaisu Kivenlahden suuntaan tehdään arviolta vuodenvaihteessa.

Asemahallissa ovat käynnissä pengerlouhinnat. Kaikkiaan louhintatyöt asemalla jatkuvat vuoden loppuun saakka lukuun ottamatta Solmutorin sisäänkäynnin louhintaa.

Espoonlahdentorin sisäänkäynnin louhinnat ovat käynnistyneet, ja sisäänkäynnin louhinta- ja lujitustyöt kestävät loppuvuoteen.

Solmutorin sisäänkäynnin työt limittyvät kauppakeskus Lippulaivan purkutöihin. Lippulaivan purkutyöt alkoivat 23.10., ja työt Solmutorin sisäänkäynnillä alkavat arviolta tammikuussa 2018.

Maininkitien kuilun louhinta alkaa viikolla 47, ja se kestää arviolta 2-3 viikkoa.

Opettajantien kuilulla alkoivat viikolla 45 lujitustyöt. Yhteensä työt kuilulla kestävät arviolta joulukuun puoleenväliin. Talven sääolosuhteet voivat vaikuttaa töiden kestoon.

Uutta Lippulaivaa rakennetaan metron  lähellä

Espoonlahden työmaan tuntumassa työskentelee Länsimetron lisäksi myös muita toimijoita – Citycon on päättänyt investoida kauppakeskus Lippulaivan kehittämiseen. Suunnitelmana on purkaa nykyinen kauppakeskus ja rakentaa sen tilalle uusi, noin kaksi kertaa tämänhetkistä suurempi Lippulaiva.

Lippulaivan purkutyöt on aloitettu 23.10.2017, ja ne jatkuvat noin 6 kuukautta. Lisää tietoa väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan sivuilla.

Espoonlahdenkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä Lippulaivan töihin liittyen välillä Maakravunkuja-Lokirinne 14.8.2017. alkaen.

Lisätietoja Lippulaivan rakentumisesta

Espoon kaupungin sivuilta löytyy tietoa alueen muusta kehittymisestä

Yhteystiedot työmaalle:

Työmaan päivystävä puhelin 040 637 5377
Projektijohtaja Rami Tuovinen, Destia Oy, rami.tuovinen(at)destia.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo (ks. kuva)

Mitä kuilut ovat ja miten ne louhitaan? Lisätietoja kuilurakennuksista.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Espoonlahden työmaa-alue ja louheenkuljetusreitti

Kuva suurempana

Porajumbot työmaalla

Ilmakuva Espoonlahdesta

Espoonlahden työmaa-aluetta

Kuilu ylhäältä päin

Luvalliset graffitit