Espoonlahti

Destia Oy:n ja Metrostav a.s.:n perustama työyhteenliittymä toteuttaa Espoonlahden aseman ja ratatunnelien louhintaurakan. Ratatunnelit länteen ja varikon liittymän louhinnat valmistuvat syyskuussa 2017, samoin itäisten ratatunneleiden louhinnat. Yhteensä louhinnoista on valmistunut tällä hetkellä 92,5 prosenttia.

Espoonlahdentorin sisäänkäynnin louhinnat aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa, ja yhteensä louhinta- ja lujitustyöt kestävät noin kaksi kuukautta.

Asemahallin yläosan louhinnat on pääosin tehty, ja alkamassa ovat lujitustyöt. Syyskuussa alkavat aseman pengerlouhinnat. Yhteensä työt asemalla jatkuvat vuoden loppuun saakka.

Solmutorin sisäänkäynnillä työt alkavat kauppakeskus Lippulaivan purkutöiden jälkeen. Kuilun yläpään lujitustöitä on luvassa helmikuun 2018 loppuun. Kuilun louhinta on siirretty edemmäs rakennusurakaan, jonka aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Maininkitien kuilun louhinta alkaa lokakuussa, ja se kestää arviolta kaksi viikkoa.

Opettajantien kuilun louhinnat jatkuvat syyskuun alkupuolella sitten, kun itäpään tunnelilouhinnat on saatu päätökseen. Kokonaisuudessaan erilaiset työt kuilulla jatkuvat marraskuun puolelle.

Espoonlahden työmaan tuntumassa työskentelee Länsimetron lisäksi myös muita toimijoita – Citycon on päättänyt investoida kauppakeskus Lippulaivan kehittämiseen. Suunnitelmana on purkaa nykyinen kauppakeskus ja rakentaa sen tilalle uusi, noin kaksi kertaa tämänhetkistä suurempi Lippulaiva.

Huom: Espoonlahdenkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Maakravunkuja-Lokirinne 14.8.2017. Lisää tietoa aiheesta Lippulaivan sivuilla

Lisätietoja Lippulaivan rakentumisesta

Espoon kaupungin sivuilta löytyy tietoa alueen muusta kehittymisestä

Yhteystiedot työmaalle:

Työmaan päivystävä puhelin 040 637 5377
Projektijohtaja Rami Tuovinen, Destia Oy, rami.tuovinen(at)destia.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo (ks. kuva)

Mitä kuilut ovat ja miten ne louhitaan? Lisätietoja kuilurakennuksista.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Espoonlahden työmaa-alue ja louheenkuljetusreitti

Kuva suurempana

Porajumbot työmaalla

Ilmakuva Espoonlahdesta

Espoonlahden työmaa-aluetta

Kuilu ylhäältä päin

Luvalliset graffitit