Espoonlahti

Destia Oy:n ja Metrostav a.s.:n perustama työyhteenliittymä toteuttaa Espoonlahden aseman ja ratatunnelien louhintaurakan.

Louhintojen etenemä on tällä hetkellä Espoonlahden työmaalla 88,2 prosenttia. Ratatunnelit länteen valmistuvat elokuussa 2017, ja varikon liittymät sekä Maininkitien kuilu vuoden 2017 loppuun mennessä. Espoonlahdenkadun sisäänkäynnin maanpäälliset työt ovat alkaneet huhtikuun alussa, ja ne jatkuvat myös vuoden 2017 loppuun saakka.

Tällä hetkellä Maininkitien kuilun yläpään louhinta -ja kaulusrakennetyöt ovat käynnissä. Työt ovat käynnissä myös Espoonlahdentorin sisäänkäynnillä, ja ne valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Espoonlahden työmaan tuntumassa työskentelee Länsimetron lisäksi myös muita toimijoita – Citycon on päättänyt investoida kauppakeskus Lippulaivan kehittämiseen. Suunnitelmana on purkaa nykyinen kauppakeskus ja rakentaa sen tilalle uusi, noin kaksi kertaa tämänhetkistä suurempi Lippulaiva.  Nykyisen Lippulaivan toiminta jatkuu normaalisti aina heinäkuun 2017 loppuun saakka. Lippulaivan ja länsimetron rakentamisen aikaiset viikkotiedotteet Lippulaivan alueella Espoonlahdessa löytyvät kootusti  Lippulaivan verkkosivuilta. 

Espoon kaupungin sivuilta löytyy tietoa alueen muusta kehittymisestä

Yhteystiedot työmaalle:

Työmaan päivystävä puhelin 040 637 5377
Projektijohtaja Rami Tuovinen, Destia Oy, rami.tuovinen(at)destia.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo (ks. kuva)

Mitä kuilut ovat ja miten ne louhitaan? Lisätietoja kuilurakennuksista.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Espoonlahden työmaa-alue ja louheenkuljetusreitti

Kuva suurempana

Porajumbot työmaalla

Ilmakuva Espoonlahdesta

Espoonlahden työmaa-aluetta

Kuilu ylhäältä päin

Luvalliset graffitit