Kägeludden

Kägeluddens station öppnade när metrotrafiken mellan  Gräsviken och Mattby  inleddes  18.11.2017. Byggnadsentreprenaden i Kägeludden utfördes av Skanska Infra Oy.

I arkitektplaneringen av Kägeluddens station framhävs Kägeluddens betydelse som en delare: området fungerar som en delare mellan arbete och boende, mellan hav och land och ligger intill gränsen mellan två städer.På stationen framhävs det uttryck som kännetecknar kontorshuskoncentrationen i den omgivande miljön, dvs. kyla, strömlinjeform och metallyster. Arkitektbyrån ALA Oy + Esa Piironen Oy har svarat för planeringen av stationen

I plattformsområdets tak finns ett konstverk bestående av ljusrör gjort av konstnärsparet Grönlund & Nisunen.

 

Läge

Kägeluddens station ligger på den smala remsan mellan Björnholmsvägen och Kägeluddsvägen intill Fortums huvudkontor, på adressen Kägeluddsvägen 3. Metrostationen har två olika ingångsbyggnader: huvudingången finns i södra änden av stationen och den norra ingången ligger nära Kägeluddsvägens kurva.

Stationen och ingångarna är tillgängliga för rörelsehindrade.

HRT:s sidor

HRT planerar och sköter upphandlingen för kollektivtrafiken i sitt område. På HRT:s sidor kan du läsa mer om den nya metrosträckan, var ingångar och busshållplatser ligger samt om anslutningsparkeringar och anslutningstrafiken.

Keilaniemen metroaseman liukuportaat

Keilaniemen metroasema ulkoa

Keilaniemen metroasemalla käynti liukuportaisiin

Keilaniemen metroaseman valotaideteos