Aalto-universitetet

Undertaket av förpatinerad corten skapar stämning på stationen och vid ingångarna, och dess nyanser associerar till campusmiljön i rödtegel. Aalto-universitetets station ligger sydväst om universitetets Kandidatcentrum, mitt i det arkitektoniskt betydelsefulla campusområdet i Otnäs.

  • Huvudingången ligger väster om Otnäsvägen, mittemot Aalto-universitetets Kandidatcentrum. Man ser tidigare Tekniska högskolans huvudbyggnad när man tar rulltrappan från stationen mot huvudingången. Stationens adress är Otnäsvägen 12.
  • Den västra ingången ligger på adressen Datavägen 4.
  • Huvudbiljetthallen finns i östra delen av stationen, en våning under gatunivån.
  • Cirka 20 000 resenärer dagligen (Straficas prognos för 2015 till 2025)
  • Undertaket i cortenstål följer resenären i alla publikutrymmen, från biljetthallar till rulltrappor och plattformsnivå.
  • Arkitektbyrån ALA Oy + Esa Piironen Oy har svarat för planeringen av stationen

För utvecklingen av tjänsterna i närheten av Aalto-universitetets stationsområde svarar Aalto-universitetets fastigheter Ab. Mer information på deras webbplats.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston asema