Aalto-universitetet

Aalto-universitetets station öppnade när metrotrafiken mellan  Gräsviken och Mattby  inleddes  18.11.2017. Byggnadsentreprenaden i Aalto-universitetets station utfördes av YIT Rakennus Oy.

Undertaket av förpatinerad corten skapar stämning på stationen och vid ingångarna, och dess nyanser associerar till campusmiljön i rödtegel. Aalto-universitetets station ligger sydväst om universitetets Kandidatcentrum, mitt i det arkitektoniskt betydelsefulla campusområdet i Otnäs. Undertaket i cortenstål följer resenären i alla publikutrymmen, från biljetthallar till rulltrappor och plattformsnivå. Arkitektbyrån ALA Oy + Esa Piironen Oy har svarat för planeringen av stationen.

Läge

Stationen ligger på Aalto-universitetets campus i Otnäs, Esbo. Stationens adress är Otnäsvägen 12.

Huvudingången ligger väster om Otnäsvägen, mittemot Aalto-universitetets Kandidatcentrum. Den västra ingången ligger på adressen Datavägen 4.

Stationen och ingångarna är tillgängliga för rörelsehindrade.

HRT:s sidor

HRT planerar och sköter upphandlingen för kollektivtrafiken i sitt område. På HRT:s sidor kan du läsa mer om den nya metrosträckan, var ingångar och busshållplatser ligger samt om anslutningsparkeringar och anslutningstrafiken.

Aalto-yliopiston metroaseman liukuportaat

Aalto-yliopiston metroaseman pääsisäänkäynnin kattoarkkitehtuuria

Aalto-yliopiston metroasemalla käynti liukuportaisiin

Aalto-yliopiston metroaseman asemalaituri