Asemien esteettömyys

Kaikki länsimetron asemat ovat esteettömiä. Asemat täyttävät rakennusajankohdan esteettömyysvaatimukset. Jokaisella asemalla on esteetön kulkureitti. Myös liikuntarajoitteisten tai näkövammaisten pitää voida turvallisesti käyttää metroa.

Liikuntaesteiset 

Liikuntaesteisille esteettömyys merkitsee sitä, että kulkureiteillä ei ole korkeita kynnyksiä eikä portaita. Lauttasaaren, Koivusaaren, Keilaniemen, Aalto-yliopiston, Tapiolan, Urheilupuiston, Niittykummun ja Matinkylän metroasemien sisäänkäynneillä on kerrostasojen väleillä kolmen liukuportaan ja kahden hissin ryhmä. Tällä tavoin on varmistettu palvelu myös laitteiden huolto- ja vikatilanteissa. Hissiryhmissä on toinen hisseistä varustettu evakuointihissiksi. Näin on varmistettu liikuntaesteisten matkustajien omatoiminen poistuminen asemalta myös hätätilanteessa. Metrolaituri ja metrojunan lattia ovat samassa tasossa.

Kaitaan, Soukan, Espoonlahden ja Kivenlahden metroasemilla myös hissisisäänkäyntejä, joissa laituritasolle pääsee sujuvasti suoralla hissiyhteydellä.

Näkövammaiset

Kulkureitti ulkotiloista metroon ja päinvastoin on merkitty lattiaopastein, jotka koostuvat ohjaavista kohoraidoista ja reitin muutoskohdissa kohonappuloiden ryhmistä. Merkinnät ovat muun lattian väristä poikkeavia ja jälkivalaisevia. Kohoraitojen rinnalla kulkee lattiamateriaalista muodostettu kontrastiraita. Lattiaopasteet johtavat metrolaiturilla sille kohtaa, johon ns. näkövammaisten ovi asettuu junan pysähtyessä. Saman oven kohdalta lattiaopasteet löytyvät seuraavalta Länsimetron asemalta. Ulko-ovilla ja sisätilojen niillä oviaukoilla, jotka johtavat hisseille, on äänimajakat, joiden tuottaman toistuvan äänen perusteella voi suunnistaa tavoitellulle ovelle tai varmistua oikeasta suunnasta. Poikkeustilanteiden aikana tiedotetaan kuulutuksilla.

Yhteistyössä Kaupunkiliikenteen kanssa kehitetään näkövammaisten opasteita koko pääkaupunkiseudun metrolinjalla.

Kuulovammaiset 

Päätehtävä kuulovammaisten opastuksessa on asemien kiinteillä ja muuttuvilla opasteilla, jota on toteutettu kantametron uudistetun opastuskonseptin mukaisesti. Tärkeisiin kohtiin aseman tiloissa on asennettu induktiosilmukat. Tällaisia alueita ovat mm. opastaulujen edustat, hissit ja hissiaulat sekä palvelupisteiden ympäristöt. Induktiosilmukoiden toiminta-alueet on merkitty silmukkatunnuksella. Poikkeustilanneinformaatio syötetään induktiosilmukoitten kautta ja lisäksi se tarjotaan aseman muuttuviin opasteisiin sisältyvien laiturinäyttöjen tekstikentässä.