Congrid säkerställer kvaliteten och säkerheten på västmetrons byggplatser

Länsimetro Oy har valt Congrid Oy som sin partner inom kvalitets- och säkerhetskontroll för byggplatserna på sträckan Mattby–Stensvik.

Samarbetet resulterade i en lösning som ger Länsimetro möjlighet att övervaka säkerhetsläget, kvalitetsinspektionerna och situationen överlag på samtliga byggplatser i realtid. Lösningen kombinerar på ett behändigt sätt alla byggplatsfunktioner i ett enda program.

”Västmetrons andra fas består av fem stationer, 14 km banlinje och en underjordisk depå. Ett stationsbygge motsvarar ett medelstort köpcenter, som dessutom ska byggas under jord. För att hantera och övervaka en så omfattande helhet behöver vi rätt verktyg. Congrid är dessutom enkelt att använda på byggplatserna”, säger Länsimetro Oy:s byggdirektör Tero Palmu.

Samarbetet ger Länsimetro Oy möjlighet att övervaka kvalitets- och säkerhetsindikatorer för byggprojektets olika arbetsmoment i realtid.

”Vi vill hjälpa detta viktiga projekt och alla som arbetar med det att uppnå sina mål. Vi är mycket tacksamma för denna möjlighet och förtroendet som Länsimetro visat oss”, säger Congrids försäljningschef Oskar Smeds.

I ett projekt av denna storleksklass kan informationen inte vara utspridd på olika ställen.

”Vi tror att Congrid erbjuder nya möjligheter för faktabaserad projektledning, och då hundratals kunniga proffs nu arbetar med vårt program kan man förvänta sig ett förstklassigt resultat”, fortsätter Smeds.