Västmetron har egen julgran i Sökö – invigning av granparken 16.12

Västmetron deltar i Esbovikens församlings julgransskoj för andra året i rad. Församlingen uppför en julgranspark vid Sökö kapell och lokala aktörer dekorerar julgranarna. Förutom Västmetron har också Esbovikens scoutkårer, Mannerheims barnskyddsförbund och K-Supermarket Sökö egna granar i parken. Totalt är 17 organisationer eller sammanslutningar med och dekorerar granarna i år.

”Det är viktigt för oss att samarbeta med lokala aktörer i byggandets influensområde och och samarbete med Esbovikens församling har alltid gått bra. Det här är en trevlig grej i juletider och vi är gärna med igen”, säger kommunikationschef Saija Räsänen från projekt Västmetron.

Västmetrons framtida station i Sökö ligger cirka 300 meter från kapellet. I själva verket ligger alla stationer inom Västmetrons andra fas i området för Esbovikens församling, så det är lätt att ta sig till kyrkan med metron.

Julgranarna uppfördes 14.12 och julgransparken invigs vid kapellet söndagen den 16 december. Granarna kan beundras på kapellets gårdsplan fram till den 23 december, då de doneras dekorerade till mindre bemedlade familjer. Alla parter som är med och dekorerar får själva välja tema för julgransdekorationerna – Västmetrons gran får orange bollar.