Västmetrocykelns sommarturné mellan stationerna – vinnaren i utlottningen är avgjord

På sommaren 2019 cyklade västmetrons kommunikationsavdelning i närheten av metrostationerna med en orange västmetrocykel, både runt stationerna som är i trafik och de som fortfarande är under uppbyggnad. Cykeln startade i mitten av juni och fortsatte rulla fram till mitten av augusti.

Syftet var att erbjuda invånarna ett tillfälle att ställa frågor om metrobygget.

”Vi vill erbjuda invånarna en möjlighet att fråga om hur bygget i andra fasen fortskrider. Det var också trevligt att cykla runt västmetrons byggplatser, våra byggplatser sträcker ju sig ända från Mattby till Stensvik”, säger Länsimetro Oy:s kommunikationsdirektör Satu Linkola.

”Cykeln är ett utmärkt sätt att ta sig till metron. I den andra fasen byggs fler anslutningspunkter för cyklar än för bilar”, säger Linkola.

Under cykelkampanjen kunde man delta i en utlottning genom att på västmetrons kanaler i sociala medier kommentera var man skulle vilja se västmetrocykeln eller ta en bild på cykeln och publicera den på Instagram.

Utlottningen är avgjord – vinnaren är Henrik Fröberg från Esbo.

”Det är verkligen skoj att Länsimetro Oy berättar om projektet och vad som är på gång på olika platser”, säger Fröberg.

Fröberg får en påse full av västmetroprodukter. I sin egen kommentar önskade han sig att västmetrocykeln skulle komma till Kaitans och hans önskemål uppfylldes under sommaren.

Andra deltagare i utlottningen ville att västmetrocykeln skulle komma till bl.a. Otnäs, Hagalund, Mattby och Västerkulla – fyra kommentarer ville till och med se västmetrocykeln i Åbo.