Förstärkningar i Västmetros led – Raimo Kaunismäki blir teknisk direktör och Markku Ojansuu byggchef för Finno station

På tröskeln till sommaren får Västmetro nya förstärkningar i sina led: Raimo Kaunismäki (DI) började som teknisk direktör för Västmetro 5.6 och Markku Ojansuu som byggchef för Finno station 1.6.

Kaunismäki kommer till Västmetro från Enpower Oy, där han ansvarade för datakommunikationsprojekt i Finland och Sverige. Kaunismäki har även tidigare erfarenhet av metro: när han jobbade för Rejlers Oy deltog han i ett automationsprojekt för Helsingforsmetron och fungerade som projektledare inom automation.

Hos Västmetro fortsätter Kaunismäki inom samma temaområden: han ansvarar bl.a. för elektrifieringen och automationen av metron.

”Jag ser fram emot intressanta och krävande uppgifter”, säger Kaunismäki.

Markku Ojansuu, som börjar som byggchef för Finno station, kommer från Oilon Oy, ett företag som är specialiserat på energi- och miljöteknik. Hos Oilon jobbade han som projektchef inom kylanläggnings- och värmeåtervinningsprojekt. Lockande hos metro var bland annat projektets omfattning.

”Jag gillar projekt med stor spännvidd och förväntar mig intressanta nya uppgifter”, säger Ojansuu.

Ojansuu och Kaunismäki kunde båda starta sina jobb direkt i Västmetrons nya projektkontor i Olars. Detta kontor ligger närmare

byggplatserna för västmetrons andra skede än vad det tidigare gjorde.

”Det känns verkligen bra efter en knapp vecka. Vi har fina lokaliteter – av samma kvalitet som även metro kommer att bli”, lovordar Ojansuu.

Ytterligare information:

Ville Saksi, verkställande direktör, Länsimetro Oy, tfn 040 823 2086, ville.saksi(at)lansimetro.fi