Nya cykelparkeringsplatser till Idrottsparken i december – bygget inleds vecka 49

Byggnadsarbetet för cykelparkeringsplatser vid den östra ingången av Idrottsparkens metrostation på Bågparksstigen inleds vecka 49. Arbetet börjar med schaktning, sedan installeras cykelställningarna och till sist betongplattor och slutförande arbeten. Gångvägarna på Bågparksstigen förblir i bruk under byggnadsarbetet men fotgängare och cyklister hänvisas att gå runt byggplatsen längs parkeringshusets väggar. Byggarbetet uppskattas ta 1–2 veckor. Vi beklagar eventuella olägenheter som byggarbetet medför.

54 cykelplatser byggs i anslutning till den östra ingången till Idrottsparkens metrostation vid Bågparksstigen. Cykelställningen av HST:s standardmodell är utan tak och med möjlighet att låsa cykelramen. Cykelparkeringsplatserna tas i bruk december 2021.

Entreprenören för Idrottsparkens cykelparkering är Recset Oy.

Byggnadsarbetet för cykelparkeringsplatser vid den östra ingången till Idrottsparkens metrostation på Bågparksstigen inleds vecka 49. Byggplatsområdet är markerat i rött.

 

Bild från Esbo stads parkområde där man ska bygga 54 cykelplatser vid Bågparksstigen. Cykelparkeringen tas i bruk december 2021.

 

Mer information
Västmetrons responsnummer (må–fr kl. 9–13) 050 377 3700