Länsimetro rekommenderar munskydd även under pauser

Länsimetro Oy har som byggherre påmint entreprenörerna som arbetar med västmetron om vikten av att använda munskydd på grund av det rådande coronaläget. Entreprenörerna rekommenderar starkt användning av munskydd på byggplatserna och exempelvis under lunchpauser eller butiksbesök. På vissa av byggplatserna är munskydd nu obligatoriska. Information på flera språk om användning av munskydd finns uppsatt på byggplatserna.

Som byggherre kan Länsimetro Oy starkt rekommendera att alla arbetare använder munskydd, men varken vi eller entreprenörerna kan tvinga enskilda personer att göra det utanför byggplatsen. Vi kan öka vår kommunikation kring frågan och framhäva allas personliga ansvar i dessa tuffa tider.

Entreprenörerna har även vidtagit andra åtgärder än munskydd för att förhindra spridningen av corona på metrons byggplatser. Entreprenörerna uppmanar alla att tänka på handhygien, söka sig till coronatest med låg tröskel och att inte komma till jobbet med symtom. Dessutom kommer arbetarna till jobbet och tar lunchpaus vid olika tider och nödvändiga möten sker med mindre grupper, munskydd och säkerhetsavstånd.

Förutom fallen på Stensviks stationsbygge veckorna 3 och 4 har mycket få fall av coronasmitta upptäckts på västmetrons byggplatser. Huvudentreprenören Skanska meddelade  på finska 25.1.2021 om ett antal coronafall i Stensvik. Kivenlahden metrotyömaalla todettu useita koronavirustartuntoja | www.skanska.fi