Avtalen om de allmänna utrymmenas armaturer och låssystem undertecknades

DMX- och DALI-systemen för armaturerna och styrningen av belysningen i västmetrons allmänna lokaler levereras av Are Oy. Värdet på avtalet som undertecknades i dag är cirka 4,5 miljoner euro.

Avtalet om låssystemet slöts med Anvia Securi Oy. Entreprenaden på 2,1 miljoner euro omfattar ett elektromekaniskt låssystem med anslutningar för hela metrons gemensamma system inklusive programmering. Dessutom omfattar avtalet montering av låsen.

24.7 undertecknades ett avtal om brandtätning för västmetron. Palokatkomiehet Oy utför alla brandtätningar och hela linjens brandtätningar för västmetron. Brandtätningar monteras i genomföringarna vid brandområdets gränser. Värdet på avtalet är cirka
250 000 euro.

– Redan hälften av betongen på stationerna har gjutits. Det finns sammanlagt 1 122 byggarbetare på stationerna, i tunneln och i schakten, och arbetet framskrider i bra takt, berättar Matti Kokkinen, VD för Länsimetro Oy.

Ytterligare information

Länsimetro Oy, verkställande direktör Matti Kokkinen, tfn 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi
Länsimetro Oy är ett av Esbo och Helsingfors samägt bolag som har i uppgift att bygga Västmetron från Gräsviken till Mattby. Målet är att slutföra byggandet i slutet av 2015. Bolaget grundades 2007. Länsimetro Oy:s verksamhetsställe ligger i Hagalund, Esbo.