Videoutflykt till västmetrons hemliga vrår

Djupt nere i berget i södra Esbo byggs en av världens mest avancerade och säkra metrolinjer. Vi har tagit fram en video som tar dig med på en underjordisk resa till byggplatsen för Finno metrostation. Bara cirka en tredjedel av metrostationens utrymmen är öppna för passagerarna: plattformsområdet, hissarna, rulltrapporna och ingångarna. Två tredjedelar består av utrymmen som passagerarna aldrig ser. Här finns all den el- och VVS-teknik och alla de olika system som en modern metro behöver och som gör västmetron till en av världens mest avancerade och säkra metrolinjer. Läs mer om metrobygget.

Videon nedan tar dig med på en tur genom västmetrons hemliga utrymmen som är dolda för passagerarnas ögon (video på finska)

Resan genom västmetrons hemliga utrymmen ger dig en unik möjlighet att uppleva det underjordiska metrobygget. En version utan texter finns också på Youtube

 

I västmetroprojektet byggs en sju kilometer lång banlinje och fem nya stationer: Finno, Kaitans, Sökö, Esboviken och Stensvik. Dessutom byggs en underjordisk depå i Mossberget. Även Metrons andra fas går helt och hållet under jord i två parallella tunnlar.