Länsimetro Oy yhtiökokous ja hallitus, päätöskooste 23.5.2017

Länsimetro Oy:n yhtiökokous pidettiin 23.5. klo 13.00 – 13.55 Tapiolassa Espoossa. Yhtiökokous hyväksyi vuoden 2016 tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen. Yhtiökokous myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden.

Länsimetron hallituksen kokouksessa yhtiökokouksen jälkeen klo 14 käsiteltiin länsimetron ykkösvaiheen Ruoholahti-Matinkylä käyttöönoton aikataulua. Yhteiskoekäytöt on saatu valmiiksi välillä Lauttasaari-Niittykumpu. Jäljellä on vielä kaksi testiä Matinkylässä. Länsimetron koeajot on saatu päätökseen. Kesäkuussa hankkeessa siirrytään viranomaistarkastusvaiheeseen. Metroliikenne voi alkaa aiemman suunnitelman mukaisesti syyskuussa. HSL päättää liikenteen alkamisesta ja milloin siirrytään liityntäliikenteeseen. Hallitukselle esiteltiin Ruoholahti-Matinkylä kustannusennuste.

Hallitus hyväksyi loppuselvityksen ja kustannusjaon Länsimetron Urheilupuiston metroaseman ja Jousenpuiston pysäköinti Oy:n välillä.

Hallitus hyväksyi esityksen pelastuslaitoksen hyökkäysreitin toteuttamisesta länsimetron kakkosvaiheelle Finnoon aseman yhteyteen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen edellyttämällä tavalla. Vuoden 2012 hankesuunnitelmassa hyökkäysreittiä ei ole määritelty. Hyökkäysreitin kustannus on 1 092 837 euroa.

Toimitusjohtaja valtuutettiin kilpailuttamaan ja nostamaan 50 milj. euron laina parhaan tarjouksen antaneelta pankilta ja allekirjoittamaan nostoon liittyvät asiakirjat vaiheelle Matinkylä-Kivenlahti. Lisäksi toimitusjohtaja valtuutettiin nostamaan korkeintaan 53 miljoonan euron laina vaiheelle Ruoholahti-Matinkylä parhaan tarjouksen antaneelta pankilta ja allekirjoittamaan nostoon liittyvät asiakirjat.

Seuraava kokous on 12.6.

Lisätietoja:

Länsimetro Oy toimitusjohtaja Ville Saksi, puh. 040 823 2086

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja, Olli Isotalo, puh. 050 593 3359

Median yhteydenotot: Viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392