Sammalvuori

Työyhteenliittymä Sammalvuori (Kalliorakennus-Yhtiöt Oy, EM Pekkinen Oy, Terrawise Oy ja Aro-Systems Oy) toteuttaa Sammalvuoren metrovarikon louhinta- ja rakennusurakan. Louhinta- ja rakennusurakka aloitettiin vuonna 2016, ja se valmistuu vuonna 2020.

Sammalvuoren varikkotoiminnoille tehdään maan alle kaksi hallia – toiseen tulevat junien yösäilytystilat 20 junayksikölle ja toiseen huoltotoiminnot. Huoltohallin pituus on noin 300 metriä ja sen leveys mitoitetaan kolmen junan mukaan. Työskentelytiloineen leveys tulee olemaan noin 25 m. Huoltohallin pohjoispäätyyn sijoitetaan lisäksi teknisiä tiloja. Junien säilytystilan pituus on noin 400 m ja sen leveys noin 26 m.

Työmaalla käynnissä: 

Liityntäraiteella ovat käynnissä kaapelointityöt.

Säilytyshallissa tehdään tarkastusmonttujen sähkötöitä, poistumistiekäytävän ja radanalituskäytävien sähkötöitä, johtotie- ja valaisinasennuksia, poistumistiekäytävän palo-ovien tukirakenteita, ilmanvaihdon eristyksiä ja kanava-asennuksia sekä vesi- ja viemäriasennuksia.

Huoltohallissa käynnissä ovat elastinen saumaus, yhteiskannakepalkkien asennus, ilmanvaihdon eristykset, vedonpoistotelineiden teko, lämmitys- ja jäähdytysjohtojen asennus, vesijohtorunkotyöt ja alikulkutunnelin sähkötyöt.

Huoltotunnelissa tehdään pohjatöitä sekä salaojien ja työnaikaisen kaapelilinjan suojaputken asentamista.

Sammalvuorenportin kuilulla ja Sammalvuoren kuilulla käynnissä ovat sähkötyöt. Sammalvuoren kuilulla tehdään lisäksi kuilurakennuksen täydentäviä rakenteita ja pintoja. Henkilökunnan sisäänkäyntikuilulla käynnissä ovat ilmanvaihdon eristystyöt, vesijohtotyöt ja sähkötyöt.

Koko varikolla ovat käynnissä ryhmäkeskusten kytkennät, oviasennukset, palopeltien kaapeloinnit, kenttäpuhelinkaapeloinnit sekä valokuiturunkokaapelointi.

Tulevia työvaiheita ovat mm. palokatkotyöt, sekä kiinteistövalvontajärjestelmään ja kaasusammutusjärjestelmään liittyvät työt, porraskaiteiden asennukset, Sammalvuorenportin kuilurakennuksen tukimuurityöt, Sammalvuoren kuilun paloilmaisin- ja turvavaloasennukset ja muuntajakaapeloinnit.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat 

Jatkomelulupa Sammalvuoren varikolle

Sammalvuoren työmaan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin 050 343 7233
Työmaapäällikkö Paavo Kolehmainen, paavo.kolehmainen(at)kalliorakennus.com
Työmaan osoite: Nöykkiönkatu 4, 02320 Espoo (katso kuva)

Kuva suurempana

Vaununvaihtotasanteen perustusten vierustäyttöä

Väestönsuojan seinän raudoitusta

Huoltotunnelin suuaukko

Valujen tekoa