Pelastusharjoitukset

Länsimetro järjestää säännöllisesti pelastusharjoituksia yhdessä urakoitsijoiden sekä Helsingin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosten kanssa.

Länsimetron tunnelityömaat luokitellaan vaativiksi pelastuskohteiksi, joten tällaiset harjoitukset ovat pelastuslaitoksillekin oiva keino parantaa osaamistaan entisestään.

Harjoitusten tavoitteena on harjoitella pelastamista vaikeissa tunneliolosuhteissa

Harjoitusten teema vaihtelee kohteen mukaan tulipalon sammuttamisesta työntekijöiden pelastamiseen. Harjoitusten osapuolia ovat pelastuslaitosten lisäksi työmaan urakoitsija ja Länsimetro. Pelastamisen lisäksi harjoituksissa testataan myös kriisiviestintää ja tiedonkulkua osapuolten välillä.

Pelastuslaitoksille tunnelityömaa tarjoaa hyvän kohteen harjoitella hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Työmaan henkilöstö puolestaan voi testata omaa kriisivalmiuttaan yhdessä pelastajien kanssa. Harjoituksia pyritään järjestämään kaikilla työmailla, joiden kesto on yli puoli vuotta.

Ennen metroliikenteen alkamista Ruoholahti-Matinkylä-osuudella pelastuslaitokset harjoittelivat pelastamista valmiissa ympäristössä osana käyttöönottoa.