Medialle

Rakentaminen jatkuu kakkosvaiheella

Länsimetro Oy:n tehtävänä on rakentaa, omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetron metrojärjestelmää, rataa ja asemia Ruoholahdesta länteen.  Yhtiön omistaa Espoon ja Helsingin kaupungit. Marraskuussa 2017 alkoi matkustajaliikenne ykkösosuudella Ruoholahdesta Matinkylään. Parhaillaan rakennetaan Matinkylä-Kivenlahti-osuudelle  viisi uutta asemaa, seitsemän kilometriä ratalinjaa kahteen rinnakkaiseen tunneliin ja maanalainen varikko Sammalvuoreen.

Länsimetro Oy omistaa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden asemat ja ratalinjan. HKL vastaa metroliikenteestä ja länsimetron osuuden asemien huollosta ja ylläpidosta. HSL (Helsingin seudun liikenne) suunnittelee ja hankkii joukkoliikenteen, hyväksyy joukkoliikenteen taksa- ja lippujärjestelmän sekä lippujen hinnat, vastaa joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta  sekä järjestää lippujen myynnin ja vastaa matkalippujen tarkastuksista.

Tervetuloa tutustumaan hankkeeseen.

Median yhteydenotot

  • Toimitusjohtaja Ville Saksi, puh.  040 823 2086, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi
  • Viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi

Länsimetron kuvapankki

Kuvapankista löytyy tuhansia kuvia metron rakentamisesta, kartat, linjaukset, asemahavainteet ja kuvia valituista taidemuodoista.
Flickrissä kuvaajatiedot löytyvät jokaisen kuvan alta.