Medialle

Rakentaminen jatkuu kakkosvaiheella

Länsimetro Oy:n tehtävänä on rakentaa, omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetron metrojärjestelmää, rataa ja asemia Ruoholahdesta länteen.  Yhtiön omistaa Espoon ja Helsingin kaupungit. Marraskuussa 2017 alkoi matkustajaliikenne ykkösosuudella Ruoholahdesta Matinkylään. Parhaillaan rakennetaan Matinkylä-Kivenlahti-osuudelle  viisi uutta asemaa, seitsemän kilometriä ratalinjaa kahteen rinnakkaiseen tunneliin ja maanalainen varikko Sammalvuoreen.

Länsimetro Oy omistaa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden asemat ja ratalinjan. HKL vastaa metroliikenteestä ja länsimetron osuuden asemien huollosta ja ylläpidosta. HSL (Helsingin seudun liikenne) suunnittelee ja hankkii joukkoliikenteen, hyväksyy joukkoliikenteen taksa- ja lippujärjestelmän sekä lippujen hinnat, vastaa joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta  sekä järjestää lippujen myynnin ja vastaa matkalippujen tarkastuksista.

Tervetuloa tutustumaan hankkeeseen.

Median yhteydenotot

  • Toimitusjohtaja Ville Saksi, puh.  040 823 2086, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi
  • Viestintäpäällikkö Marianne Partanen, puh. 043 825 9607, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi

Länsimetron kuvapankki

Kuvapankista löytyy tuhansia kuvia metron rakentamisesta, kartat, metrolinjaukset ja kuvia asemien arkkitehtuurista ja taiteesta.
Flickrissä kuvaajatiedot löytyvät jokaisen kuvan alta. Kuvia saa vapaasti käyttää kuvalähde mainiten.