Esiintyminen ja kuvaaminen metrossa

Länsimetro Oy omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetron metrojärjestelmää, rataa ja asemia Ruoholahdesta länteen (Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu sekä Matinkylä). Ruoholahdesta itään kulkevan rataosuuden ja asemien omistamisesta ja kehittämisestä vastaa Helsingin kaupunki (Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos, HKL).

Huomioimme tilojen käytössä vallitsevat koronarajoitukset ja yritämme välttää tarpeettomia kokoontumisia asemilla. Voimassa on myös maskisuositus julkisessa liikenteessä.

Kuvaaminen metrojunissa ja metroasemilla

Metrojunissa ja metroasemilla kuvaamiseen ei tarvita erillistä lupaa, mutta HKL toivoo yhteydenottoa, jotta he voivat  antaa turvallisuuteen ja kuvaamiseen liittyviä lisäohjeita ja informoida HKL:n henkilökuntaa kuvauksesta.

Kuvaajia/kuvausryhmiä pyydetään työskentelemään siten, että matkustajien matkanteko häiriintyisi mahdollisimman vähän. Tämän vuoksi kuvausryhmä kannattaa pitää mahdollisimman pienenä. Lisäksi HKL suosittelee, että kuvaukset ajoitettaisiin ruuhka-ajan (arkisin klo 7–9 ja 15–17) ulkopuolelle. Jokaisella kuvausryhmän jäsenellä tulee olla voimassa oleva joukkoliikenteen matkalippu, kun kuvaus tapahtuu liikennevälineessä tai metroasemalla maksualueella. Lisätietoja: www.hsl.fi.

Kuvaaminen metrossa/metroasemilla:
tiedustelu.hkl @ hel.fi. Asian käsittelyä nopeuttaa, mikäli täytät esitietolomakkeen.

Kuvaukset, jotka vaativat HKL:n henkilökunnan läsnäoloa tai muuten HKL:n resurssien käyttöä, ovat maksullisia. HKL arvioi, onko kuvaus mahdollista järjestää.

Metrojunien vuokrauksesta antaa lisätietoja HKL.

Katusoittopaikat

Katusoittopaikkoja on Lauttasaaren, Aalto-yliopiston, Tapiolan  ja Niittykummun metroasemilla ja niistä voi tiedustella metrovartijoilta. Asemasta riippuen luvan saa tunniksi tai kahdeksi tunniksi kerrallaan.

Länsimetron tilojen hyödyntäminen tapahtumakäyttöön

Länsimetron asemien hyödyntämisestä tapahtumakäyttöön voi tiedustella Länsimetron viestinnästä viestinta @ lansimetro.fi.

HKL tai Länsimetro voi  myös osallistua yhteistyökumppanina tapahtumajärjestelyihin ja luovuttaa tätä kautta tila tapahtuman käyttöön. Pääsääntöisesti emme anna lupaa minkään  tilan käyttöön yksityisen yrityksen, kaupallisen tuotteen, aatteellisen/uskonnollisen tai poliittisen kannan markkinointiin tai edistämiseen. Tiloja ei myöskään vuokrata näihin tarkoituksiin pois lukien raitiovaunujen ja metrojunien lunastaminen listahinnalla tilausajoon, jolloin markkinointi on mahdollista.

Tilausajotiedustelut sähköpostitse tilausajot.hkl @ hel.fi. Mahdollisuutta HKL:n tilojen hyödyntämiseen tapahtumakäytössä on järjestelyjen mittavuudesta riippuen riittävän aikaisin tiedusteltava sähköpostitse: esiintymiset.hkl @ hel.fi.

Metroasemien tiloja voidaan  luovuttaa sellaiseen käyttöön, joka tukee kaupungin elävöittämistä ja matkustajien viihtymistä ja mahdollisesti on jo alun perin Espoon  kaupungin tukemaa, ei kaupallista toimintaa. HKL ja Länsimetro eivät kuitenkaan automaattisesti hyväksy tapahtumapyyntöjä. Lisäksi otamme  huomioon tasapuolisuuden eri järjestäjiä kohtaan. Pääsääntöisesti tilat luovutetaan hyväksyttyjen hankkeiden käyttöön korvauksetta.

Kuva Niittykummun asemalta.
Kuva Niittykummun asemalta.