Katutaide 2020

Länsimetron katutaidekilpailu on nyt käynnissä.  Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuudella rakentamista tehdään viidellä metrotyömaalla: Finnoossa, Kaitaalla, Soukassa, Kivenlahdessa ja Espoonlahdessa ja kuilutyömailla ratalinjalla. Länsimetro etsii katutaidekilpailussa metrotyömaiden asuinympäristöjen asukkaita luomaan paikallisuutta kuvaavia katutaideoksia metrotyömaiden työmaa-aitoihin.

Luonnokset kesäkuun loppuun mennessä

Haussa on viisi tekijää, jotka voivat olla yksityisiä henkilöitä tai esimerkiksi tekijäjoukko koulusta, päiväkodista tai muusta yhteisöstä poikkeustilanteen kokoontumisrajoitukset huomioiden. Jokaiselle työmaalle valitaan yksi tekijä, yhteensä viisi katutaideteosta.

Aitaan tuleva teos voi olla esimerkiksi maalaus, sabluuna tai muulla tavoin aitaan kiinnitettävä työ. Toteutustapa on osallistujien ideoitavissa. Länsimetro osallistuu teosten kustannuksiin.

Lähetä vapaamuotoinen luonnos katutaideteoksestasi 30.6.2020 mennessä viestinta(at)lansimetro.fi. Kerro luonnoksen yhteydessä:

  • Minkä metrotyömaan aitaan katutaide sopisi?
  • Miten teos kuvaa juuri kyseisen metroaseman asuinympäristöä?
  • Kuka on toteuttaja? Kerro yhteyshenkilön yhteystiedot.
  • Miten teos toteutetaan? Mitä tarvikkeita teoksen toteuttamiseen tarvitaan?

Kuvia osallistujien lähettämistä luonnoksista käytetään äänestyksessä verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Äänestys heinäkuussa

Länsimetron raati valitsee ehdotuksista toteutuskelpoiset  työt ja asukkaat pääsevät äänestämään heinäkuun alussa sosiaalisessa mediassa ehdotusten joukosta häikäisevimmät katutaideteokset kullekin metrotyömaalle.

Teokset esille elokuun lopussa

Valituilla tekijöillä on elokuu aikaa toteuttaa taideteokset. Katutaideteokset ovat nähtävissä työmaa-aidoissa elokuun lopussa.