Keksi nimet Kulkijat-veistoksen hahmoille

Kivenlahden metroaseman Kulkijat-veistoksen hahmot ovat vailla nimeä. Jätä ehdotuksesi 2.12.2021 mennessä ja osallistu arvontaan.

Hei, me kaksi Kulkijat-veistoksen puista hahmoa olemme vastassa metromatkustajia Kivenlahden metroasemalla, kun metroliikenne Matinkylä-Kivenlahti-osuudella alkaa vuonna 2023. Kivenlahden asema tulee olemaan metrolinjan läntinen pääteasema, jonka valoisalla asemalaiturilla me puiset kaverukset jo kuljeskelemme. Kuvanveistäjä Kalle Mustonen on toteuttanut meidät. Katso video ja tutustu Kivenlahden metroasemaan ja ”Kulkijat”-veistokseen.

Meiltä uupuu nimet! Me sympaattiset ja humoristiset hahmot tarvitsemme nyt apuasi.

Kaksi oranssia puuveistosta metroaseman laiturilla. Veistokset ovat muodoltaa pyöreitä ja väriltään lämpimän oransseja.

Kivenlahden metroasemalla Kalle Mustosen ”Kulkijat” -veistoksen hahmot tarvitsevat apuasi. Hahmoilta uupuu nimet. Jätä ehdotuksesi 2.12.2021 mennessä ja osallistu arvontaan. Kuva: Kusti Manninen, Tunne Productions Oy

Näin teoksen nimi valitaan

Nimiehdotusten jättämisen jälkeen raati valitsee annettujen ehdotusten joukosta finalistit. Yleisö tekee lopullisen ratkaisun, ja pääsee äänestämään raadin valinnoista suosikkiaan joulukuussa.

Raadin puheenjohtaja on kuvanveistäjä Kalle Mustonen. Raatiin kuuluvat Kivenlahden metroaseman suunnittelusta vastaavan ALA Architectsin arkkitehti Petteri Littu, Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta projektijohtaja Kimmo Leivo, K-Market Kivenlahden ja K-Market Kivenlahdenkadun kauppias Toni Penttala ja ravintola Wiskarilan ravintoloitsija Pauliina Wiskari. Raadin sihteerinä toimii Länsimetron viestintäpäällikkö Marianne Partanen.

Järjestäjällä on myös oikeus moderoida sopimattomat nimet ehdotusten joukosta. Sopimattomia nimiä ovat mm. sukupuoleen, kansalaisuuteen, etniseen alkuperään, kansalaisuuteen, uskontoon, poliittisen toimintaan, vammaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät nimiehdotukset.

Järjestäjä ei sitoudu valitsemaan hahmojen nimiksi kilpailuista saatuja nimiehdotuksia. Taiteilija Kalle Mustosella on oikeus valita hahmojen lopulliset nimet ja hyödyntää niissä myös kilpailuun lähetettyjä ehdotuksia.