DESIGN. TUNNE. METRO.

DESIGN. TUNNE. METRO. -videosarja vie katsojan inspiroivalle metromatkalle Kivenlahdesta Lauttasaareen. Metro on käyttäjilleen arkinen kulkuväline ja videosarja kehottaa suuntaamaan katseen tämän arjen näyttämön estetiikkaan ja pieniin, mietittyihin yksityiskohtiin. Jokainen Länsimetron asema on uniikki kokonaisuutensa, jonka maanalaiset tilat käyvät vuoropuhelua maanpäällisen asemaympäristön ja sen ominaispiirteiden kanssa.

Kivenlahti–Matinkylä-osuudella metroliikenne alkaa vuonna 2023. Jokaisella uudella asemalla on taidetta osana aseman arkkitehtuuria. DESIGN. TUNNE. METRO. -videoilla katsoja saa ensikosketuksensa uusiin ainutlaatuisiin metroasemiin. Länsimetro Oy on tuottanut nämä videot vuonna 2021.

Liikenteellä olevalla Ruoholahti–Matinkylä-osuuden videoilla toimittaja Riku Rantala kertoo muun muassa miten Otaniemen kulttuurihistoriallisesti merkittävä lehmuskuja huomioitiin suunnittelussa, kuinka Lauttasaaren purettu ikoninen vesitorni näkyy metroasemalla ja miksi Tapiolan asema on hohtavan valkoinen. Nämä kahdeksan videota ovat tuottaneet yhteistyössä Länsimetro Oy ja Espoon Kaupunkitapahtumat vuonna 2020.

Katso DESIGN. TUNNE. METRO. -videot alta tai YouTubesta.

Valoisa ja sympaattinen Kivenlahti

Aaltoileva ja meditatiivinen Espoonlahti

Valojen Soukka

Juurtumisen Kaitaa

Luonnonläheinen Finnoo

Poutapilvien Matinkylä

Vehreä Niittykumpu

Energinen Urheilupuisto

Viileän valkoinen Tapiola

Rouhea Aalto-yliopisto

Virtaviivainen Keilaniemi

Merellinen Koivusaari

Veden ja jään Lauttasaari