Viimeksi päivitetty 28.11.2014

Matinkylän asema

Matinkylän asema tulee olemaan osa Matinkylän metrokeskus -nimistä hanketta, jossa ostoskeskus ja bussiterminaali rakennetaan tulevan metroaseman päälle. Matinkylän asema integroituu tiiviisti maanpääliseen rakentamiseen. Matinkylän asemaa suunnittelee Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Matinkylä on pääteasema ja sen vuoksi tärkeä liityntäliikenteen keskus, jonka kautta ennustetaan kulkevan yli 30 000 matkustajaa päivittäin. Matkustajaennusteiden mukaan se on uuden linjan vilkkain asema.

Asema sijoittuu kauppakeskus Iso Omenan eteläpäässä sijaitsevalle tontille. Pääsisäänkäynti tulee aseman itäpäähän, Piispansillan ja Suomenlahdentien kulmaan sijoittuvalle aukiolle. Kerrosta alempana sijaitsee lippuhalli, johon on yhteydet myös kauppakeskuksesta ja liityntäpysäköinnin tiloista.

Alla olevat kuvat ovat suunnitteluvaiheen luonnoksia eivätkä vastaa lopullista näkymää. 

Matinkylä lyhyesti

  • Asema sijoittuu kauppakeskus Iso Omenan eteläpäähän
  • Liityntäliikenneasema
  • Pääteasema
  • Päivittäin noin 30 000 matkustajaa

Matinkylän metrokeskus

Espoon Matinkylään vuonna 2015 valmistuva Matinkylän Metrokeskus yhdistää länsimetron pääteaseman, linja-autoterminaalin ja huippumodernin kauppakeskuksen saman katon alle. Ison Omenan laajentuessa luvassa on 25 000 neliömetriä uutta liiketilaa.  Metrokeskuksen kolmanteen kerrokseen suunnitellaan kaupungin "palvelutoria", jonne sijoittuu kirjasto, yhteispalvelupiste sekä sosiaali- ja terveyspalveluja. Kauppakeskusyhtiö Citycon Oyj ja rakennusyhtiö NCC Property Development Oy suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä metroaseman maanpäälliset tilat.

http://laajennus.isoomena.fi/